Coaching
De intimiteit met jezelf of je partner kan door allerlei oorzaken verstoord raken. Coaching kan helpen om dit weer in balans te brengen.

Een druk bestaan
We herkennen het bijna allemaal: een veeleisende baan, een druk gezins- en sociaal leven, stress... In de waan van alledag kun je jezelf, of elkaar kwijtraken en dat heeft z’n weerslag op de intimiteit en verbinding.

Ziekte
Een verstoring in intimiteit kan ook ontstaan door ziekte of een ongeval. Door bijvoorbeeld een hersenbloeding of een auto-ongeluk kan het gebeuren dat jij, je partner en/of de relatie verandert. Het komt ook voor dat een van de partners een zorgrol op zich neemt.

Verwachtingen en zelfbeeld
En natuurlijk spelen maatschappij en media een rol: ze creëren normen en waarden over hoe intimiteit en seksualiteit zou moeten zijn, hoe je eruit zou moeten zien om aantrekkelijk te zijn en hoe vaak je ‘het’ zou moeten doen. Veel mensen ervaren druk om hieraan te voldoen en dat kan voor problemen zorgen. Ook (negatieve) ervaringen in het verleden of een negatief zelfbeeld kunnen de intimiteitsbeleving verstoren.

Voor iedereen
Wat de oorzaak ook is, intimiteitscoaching is voor iedereen. Je kunt het individueel aangaan of samen. Tijdens de sessie(s) kun je bespreken en ervaren hoe om te gaan met intimiteit en/of seksualiteit. Centraal staat de verbinding met jezelf en/of met de ander. Wat betekent intimiteit voor jou of jullie en waar zitten de knelpunten? Samen kijken we hoe je verandering teweeg kunt brengen. En hoe we de intimiteit een nieuwe vorm kunnen geven.

In dit verband vind ik het belangrijk te vermelden dat uiterlijk, leeftijd, geaardheid en/of eventuele beperkingen geen enkele rol spelen.

Door eerst aandacht aan jezelf en je eigen behoeften te besteden, kun je in contact komen met wat jij zelf nodig hebt. Dit geeft vaak een positieve uitwerking in de relatie en op je zelfbewustzijn, omdat je dan beter kunt aangeven wat je nodig hebt van de ander.

Het traject
Een coachingstraject bestaat uit gesprekken en Tantra sessies. Hierdoor leer je niet alleen te zeggen wat je wilt of voelt maar ook te voelen en te ervaren door middel van de Kashmir Tantramassage. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen die een negatief zelfbeeld hebben, in de massage hun eigen lichaam weer op een positieve manier ervaren.