Mijn visie op Tantra
Het woord Tantra komt uit het Sanskriet en betekent zoveel als ‘geestelijke verruiming en bevrijding’. Als je op internet zoekt naar informatie over deze van oorsprong Vedische traditie, beland je in een heus oerwoud van Tantra; zoveel verschillende interpretaties en visies zijn er.

Mijn visie is: Tantra is een weg naar bewustwording, emotionele vrijheid en persoonlijke groei. Een manier van leven in het NU met als doel balans te vinden in ons fysieke en emotionele lichaam. Tantrische oefeningen en massages versterken de balans tussen het rationele en emotionele in jezelf. Je wordt geconfronteerd met jezelf waardoor je beter leert voelen en je grenzen ontdekt.

Alle spirituele zoektochten komen er naar mijn gevoel op neer, dat je het oer-gevoel dat je had toen je geboren werd, weer wilt ervaren. Welkom zijn, gekoesterd worden, vertrouwen en veiligheid voelen. Dat is wat Tantra je kan brengen.

De ‘Flow’ in de naam van mijn praktijk komt van onderzoeker Mihaly Csikszentmihaly en is een staat van ‘niet denken’ waarbij je het verleden mag loslaten en het moment mag ervaren.

Over Patrick
 
Patrick sept 2017
Tijdens mijn reizen door Azië heb ik het Boeddhisme en verschillende culturen mogen ervaren. Hierdoor raakte ik gefascineerd door Tantra en de essentie van de mens.

Na mijn opleiding in de Tibetaanse Kum Ney Tantra massage, begon ik in 2006 met het geven van Tantra massages. 

In de loop van de jaren heb ik deze Tantra-vorm losgelaten en heb ik mij gespecialiseerd in de Indiase Kashmir Tantra, die beter bij mij past. Dat zit hem vooral in de zachtheid en het niet-sturende in deze vorm van Tantra.
In de afgelopen jaren heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching, oosterse en
westerse psychologie, systeemdenken, communicatie, meditatie en emotioneel lichaamswerk.

Mijn belangrijkste opleiding is het aangaan van de verbinding met mezelf, een persoonlijke zoektocht naar mijn ware ik. Net als iedereen ervaar ook ik de druk van het dagelijkse leven, zoals werk, gezin en een sociaal leven. Naast mijn werk bij TantraFlow heb ik een baan in het bedrijfsleven en ben ik vader van twee (jong)volwassen kinderen.

Ik ervaar het geven van een Tantra massage als steeds weer terugkomen bij mezelf. Dit cadeau wil ik anderen ook graag laten ervaren. Centraal staat werken vanuit het hart met warmte, aandacht en liefde.